Evo kako održati normalan nivo šećera u krvi

Ako se pitate kako održati normalan nivo šećera, imamo odličnu vest. Isprobajte prirodni preparat protiv dijabetesa koji snižava šećera u krvi i prevenira posledice ovog oboljenja.

Dijabetes nije bauk i može se uspešno držati pod kontrolom ako vodite računa o tome šta jedete i pijete, dovoljno se krećete i koristite prirodne preparate. Kao izuzetno moćni saveznicu u borbi protiv dijabetesa pokazali su se inulin i srebrna svilenica (Gimnema Sylvestre). Srećom, postoji odličan preparat protiv dijabetesa koji sadrži i inulin i srebrnu svilenicu.

Kako održati normalan nivo šećera u krvi: Zašto raste šećer u krvi i zašto je ovo stanje opasno?

Dijabetes melitus tipa 2 je zasnovan na poremećaju metabolizma ugljenih hidrata, koji se razvija zbog činjenice da ćelije gube osetljivost na hormon insulin. U medicini, ovo stanje se naziva insulinska rezistencija. Poremećaj metabolizma ugljenih hidrata dovodi do smanjenja sposobnosti tkiva da prihvate i iskoriste glukozu, do razvoja hiperglikemije – povećanja nivoa šećera u krvi i aktivacije alternativnih metoda dobijanja energije iz slobodnih masnih kiselina i aminokiselina.

Visok nivo šećera u organizmu izaziva povećanje osmotskog pritiska, što izaziva preterano učestalo mokrenje sa gubitkom tečnosti i soli, što dovodi do dehidracije i neravnoteže vode i elektrolita. Ovi mehanizmi objašnjavaju većinu simptoma dijabetes melitusa — ekstremnu žeđ, suvu kožu, slabost i nepravilan srčani ritam.

Stalno visok nivo glukoze u krvi menja procese metabolizma proteina i masti. Neobrađeni ostaci šećera vezuju se za molekule proteina i masti i remete njihove funkcije. Kao rezultat, povećava se proizvodnja peptidnog hormona glukagona u pankreasu, aktiviraju se procesi razgradnje masti, pojačava se reapsorpcija glukoze u bubrezima, poremećen je prenos impulsa u nervnom sistemu, a crevna tkiva postaju zapaljena.

Dakle, visok nivo šećera u krvi dovodi do poremećaja u celom telu. Ljudi sa dijabetesom razvijaju disfunkciju endokrinih žlezda, oštećenje bubrega, patologije nervnog i kardiovaskularnog sistema, gastrointestinalne poremećaje.

Kako održati normalan nivo glukoze u krvi?

Nivo šećera u krvi u velikoj meri zavisi od ishrane. Namirnice koje se najbrže pretvaraju u glukozu su namirnice bogate ugljenim hidratima (pirinač, voće, skrobno povrće, peciva od pšeničnog brašna, testenine), hrana sa zasićenim mastima i trans mastima (sir, crveno meso, pržena hrana, puter od kikirikija, kajmak ), zaslađivači (med, nektari, sirupi), suvo voće.

Da bi se smanjio rizik od metaboličkog sindroma i dijabetesa, neophodno je ograničiti sadržaj takvih namirnica u ishrani. Najzdravije namirnice za snižavanje šećera u krvi su namirnice sa niskim do srednjim glikemijskim indeksom: brokoli, kiseli kupus, semenke bundeve, morski plodovi, zob i ovsene mekinje, orasi, pasulj, sočivo i avokado. Ne izazivaju nagle skokove glukoze i pomažu u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi.

izvor: lepota i zdravlje

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti