BRZI VODIČ ZA BOJE KARMINA KOJE NAJVIŠE ODGOVARAJU VAŠEM KOŽE

Kada naučite koje boje karmina prema podtonu kože treba da nosite, vaše šminkanje će sigurno postati mnogo bolje i zaokruženije. Pronalaženje prave boje karmina koja odgovara vašem tonu kože u početku može biti izazovno, ali ne mora biti!

Zato donosimo sugestije i savete u vezi sa bojama ruževa, kao i trikove koje treba imati na umu kada testirate proizvode i kupujete novu šminku.

Kako otkriti koji podton kože imate

Da biste sprečili čudan i neadekvatan izgled karmina, prvo treba da odredite svoj glavni podton kože. Ako imate topli podton, treba izaberete boje karmina toplih tonova. Ako ste „hladni“ ili „neutralni“, savet je da odaberete nijanse u tom stilu.

Lako možete otkriti svoj podton ako pogledate vene na unutrašnjoj strani podlaktice. Ako su plavkaste, onda imate hladniji podton, a ako su zelenkaste, možete ići na topliju boju.

Podton vaše kože je osnovna nijansa koja definiše vaš ten – može biti hladan, topao ili neutralan. Tradicionalno, podtonovi kože se koriste da vam pomognu da pronađete prave nijanse pudera, ali poznavanje podtona takođe može pomoći da odaberete ceo makeup look, od bronzera do karmina. Opšti savet je da izbegavate nijanse ruževa koje ne odgovaraju podtonu vaše kože, to jest, ne nosite hladne nijanse ako imate topli i ne birajte tople nijanse ako je vaš podton hladan.

Pored toga, profesionalni savet koji treba imati na umu je da ako vam srebrni nakit bolje stoji, više vam odgovaraju hladniji tonovi, ali ako je zlatni u pitanju, imate topli podton. Takođe, postoji mogućnost da ste neutralni, a to je ako zlato i srebro podjednako dobro izgledaju na vama.

Boje karmina prema podtonu kože

Kako biste izbegli karmine koji vam neće dobro stajati, najbolje je da znate koje nijanse najbolje odgovaraju vašem tonu. Donosimo brzi vodič na koji možete da se vratite ako se ikada “izgubite”, probate različite boje karmina po ko zna koji put, i/ili vam je potrebna pomoć pri odabiru pravog proizvoda za vaš podton.

Svetla koža sa toplim nijansama:

Isprobajte nijanse ruževa u toplim ružičastim, koralnim, breskvastim ili nude bež nijansama sa toplim, narandžastim podtonom.

Svetla koža sa hladnim nijansama:

Nude nijansa ružičaste, nežna ljubičasta i boja ruže sa plavičastim podtonom bi savršeno funkcionisale za vas.

Srednja svetla koža sa toplim nijansama:

Dublje nijanse breskve i korala bi vam savršeno odgovarale.

Srednja svetla koža sa hladnim nijansama:

Dublje nijanse ružičaste i ljubičaste izgledaju najbolje, a pokušajte da eksperimentišete sa hladnim nijansama bobičastog tona.

Preplanula koža sa toplim nijansama:

Razmotrite nude nijanse sa dodirima breskve, toplu braon ili karamel nijansu. Što se tiče svetlih boja, probajte jarkocrvenu.

Preplanula koža sa hladnim nijansama:

Ružičasta i bobičasta boja sa plavim nijansama najbolje radi za ljude sa ovom nijansom kože. Claret je savršena nijansa crvene za razmatranje.

Tamna koža sa toplim nijansama:

Najbolje je da nosite duboke, tamne, tople smeđe boje.

Tamna koža sa hladnim nijansama:

Rubin crvena i duboka, hladna šljive će najbolje pristajati tamnoj koži koja ima hladan podton.

izvor: easylife

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti