Tiramisu banana krem kolač je idealna poslastica za jesen

Tiramisu banana krem kolač je savršena poslastica za novu sezonu i, veliki plus, jednostavno se priprema. Dok lagano koračamo u septembar i osećamo prve naznake jeseni, nešto u vazduhu nas podseća na toplinu doma, cozy trenutke i miris svežih slatkih specijaliteta koji se peku u rerni. Banana krem tiramisu je savršena kombinacija omiljenih deserta za jesenji period – banana krempite i tiramisu kolača. Idealan spoj sočnih banana i kafe, obogaćen je notama vanilinog ekstrakta.

Ovaj moderni twist klasičnog recepta donosi svežinu i jedinstvenu aromu uz dodatak banana. Savremene verzije tiramisua često se prilagođavaju trenutnoj sezoni, kao i preferencijama, čineći ga omiljenim voćnim, ali i čokoladnim desertom (u zavisnosti od potrebe).

Klasični tiramisu se sastoji od slojeva piškota natopljenih kafom i likerom, slojeva krema od mascarpone sira i jaja, kao i kakao praška.

Ova poslastica je pravi izbor za dodavanje luksuza i ukusa svakom trenutku. Savršen je za opuštena okupljanja sa porodicom i prijateljima, jer se može pripremiti unapred i ohladiti do serviranja. Bilo da se radi o slavlju ili o običnom danu, banana krem tiramisu će učiniti da se vaši gosti osećaju zadovoljno i uživaju u svakom zalogaju. Isto važi ukoliko planirate veče za dvoje sa svojim partnerom, kremasta slatko-gorka tekstura i primamljiva aroma doprineće romantičnoj atmosferi, čineći vaš sastanak nezaboravnim.

Kako se pravi banana krem tiramisu

Sastojci

  • 1 kašičica šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 80 ml vrele espreso kafe
  • 7 g instant praha za vanila puding
  • 480 ml hladnog mleka
  • 225 g mascarpone sira, sobne temperature
  • 240 ml hladne slatke pavlake
  • 310 g vanilinog keksa
  • 5 banana, isečenih na kolutove debljine ¼ inča
  • Mleveni cimet za posipanje

Priprema

U maloj činiji ili merici, kombinujte šećer sa ekstraktom čiste vanile i espressom. Dobro promešajte kako biste sjedinili masu, a zatim ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Uzmite još jednu, ovog puta veliku činiju i umutite prah za vanila puding i mleko dok ne dobijete glatku smesu. Odložite pripremljenu teksturu sa strane, a u drugoj velikoj činiji mutite mascarpone sir i slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, u trajanju od šest do osam minuta. Pažljivo umešajte smesu sa šlagom u smesu sa vanila pudingom i sjedinite ih. Na dno srednje vatrostalne posude ili posude za pitu, poređajte sloj vanilinog keksa.

Zatim, premažite četkicom za kolače ili jednostavno umočite vrhove keksa u smesu od espressa dok ne postanu blago natopljeni. Preko keksa poređajte jedan sloj banana, a zatim ravnomerno nanesite sloj smese od vanila pudinga. Ponavljajte postupak dok ne napravite tri sloja, pa u narednom koraku posipajte vrh mlevenim cimetom. Nakon što se završili sa cimetom, prekrijte vatrostalnu posudu plastičnom folijom i stavite je u frižider na najmanje jedan sat, ili do jedan dan pre serviranja. Poslužite kolač sa još vanilinog keksa za besprekornu dekoraciju.

izvor: wannabe

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti