ZAGARANTOVANO NAJLEPŠA TERASA: evo koje biljke vam trebaju za to

Nema ništa lepše od uživanja na terasi, na kojoj leti cveta cveće.

Tokom leta se na terasi rashlađujete i odmarate, gustirajući omiljeni sok ili jedući lubenicu. Popodne se relaksirate uz kaficu. Sunčate se ili uživate u veličanstvenim letnjim zalascima sunca. A uživanje na terasi upotpuniće mirisi i boje rascvetalog cveća.

Ako se bojite da ste propustili prolećnu sadnju, nije sve izgubljeno, jer i u sred leta možete zasaditi ove biljke.

Jagoda Mesečarka

Postoji puno različitih sorti jagode, a ova nam je zanimljiva zato što rađa od aprila pa sve do jeseni. Jagode se šire izdancima, koji se ukorene sami, zato ih je veoma praktično saditi u žardinjere. Ovo je višegodišnja biljka, koja voli osunčane pozicije i vodu, a presađuje se tek posle nekoliko sezona. Nema ništa bolje da dok sedite na terasi, uberete svoju jagodu i uživate.

Muškatle

Ovo bujno cveće raskošnih boja i mirisa oplemeniće vašu terasu. Možete pronaći različite vrste, a kod nas dominiraju obične i viseće, koje su idealne ako ih sadite u korpe i saksije ili plastične flaše isečene na pola, koje ćete okačiti na terasu.

Lavanda

Ovaj mediteranski cvet, snažnog i prodornog mirisa podsećaće vas na more ili Provansu. Slatka mala, žbunasta zeljasta biljka sa očaravajućim klasastim ljubičastim cvetom daće odličnu notu vašoj terasi.

Bogumila

A kad smo već kod Mediterana, predlažemo vam i da bogumilu, zaštitni znak mediternskih bašti i dvorišta, zasadite na svoju terasu. Predivne, raskošne krošnje puzavice rađaju cvetove u jarkim ljubičastim, roze, crvenim, žutim i belim nijansama, koje će vam ukrasiti terasu i podsećati vas na more.

Ruzmarin

A kad već pominjemo lavandu, tu je još jedna mediteranska biljka veoma posebnog, osvežavajućeg mirisa, a to je ruzmarin. Ova drvenasta biljka, mirisnih igličastih biljaka, koja plavičastim cvetom cveta tokom proleća i leta je pravi izbor za vašu terasu.

izvor:zenskimag

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti