NEKOLIKO SAVETA KAKO DA UREDITE DOM U JEDINSTVENOM URBAN ETNO STILU

Urbani etno stil je jedinstven pristup dizajnu enterijera koji kombinuje tradicionalne, etničke elemente sa modernim i savremenim uticajima. Obuhvata suštinu kulturnog nasleđa i besprekorno ga stapa sa urbanom estetikom, stvarajući harmoničan i prepoznatljiv životni prostor. 

Uređenje doma u urbanom etno stilu pruža jedinstvenu priliku da povežete prošlost sa sadašnjošću i stvorite inspirativan prostor sa autentičnim karakterom. Ako želite da vaš prostor bude jedinstven i priča vašu priču, evo nekoliko saveta kako da postignete urbani etno stil u uređenju svog doma.

Materijali od drveta nude toplinu i autentičnost

Kada je reč o urbanom etno stilu, materijali igraju ključnu ulogu u postizanju autentičnog izgleda. Materijali od drveta za vaš dom u urbanom etno stilu će pružiti toplinu, autentičnost i prirodan izgled prostoru. Uključite drvene elemente kao što su parket, drvene grede na plafonu ili drvene obloge na zidovima. Ovi detalji će stvoriti prijatan ambijent koji odiše toplinom i udobnošću.

Drvo je višestran materijal koji se može koristiti u različitim oblicima i bojama. Paleta boja ovog stila inspirisana je prirodom, sa zemljanim tonovima kao što su topla smeđa, duboka crvena, terakota, maslinasto zelena i senf žuta. Ove boje su umirujuće i stvaraju osećaj uzemljenja u prostoru.

Inspiracija tradicijom i kulturnom baštinom

Tradicionalni obrasci i motivi iz različitih kultura često se koriste kao dekorativni elementi u urbanim etno enterijerima. Geometrijski oblici, složeni dizajni i simbolični motivi dodaju interes i kulturno bogatstvo prostoru. 

Pre nego što započnete sa uređenjem svog doma u ovom stilu, istražite bogatstvo tradicije i kulturne baštine

Na primer, ukoliko se inspirišete afričkom kulturom, možete koristiti jarko crvene, zelene i plave tonove, koji su česti u tradicionalnim afričkim tkaninama i umetnosti. Ukoliko preferirate azijski etno stil, možete se osloniti na zen atmosferu sa neutralnim bojama, prirodnim materijalima i minimalističkim dizajnom.

Povezivanje prošlosti i sadašnjosti kroz dekoracije

Dok ovaj stil slavi tradiciju, on takođe uključuje moderan nameštaj i uglađene linije za stvaranje uravnoteženog izgleda. Kombinovanjem savremenih komada sa etno dekorom stvara se vizuelno privlačan i dinamičan enterijer. 

Dekorativni detalji igraju ključnu ulogu u postizanju urbanog etno stila. Na primer, ručno oslikane keramičke vaze, ćilimi sa etno motivima, keramičke činije i zavese sa geometrijskim šarama će stvoriti autentičan i jedinstven izgled vašeg doma.

Dekorativni elementi i dodaci iz raznih delova sveta doprinose multikulturalnom ambijentu urbanog etno stila. Suveniri sa putovanja, tradicionalni artefakti i kulturni ukrasi dodaju osećaj avanture prostoru.

Prostor za opuštanje i uživanje

Urbani etno enterijeri daju prednost udobnosti i funkcionalnosti. Ovaj stil podstiče opuštanje, uživanje i druženje. 

Uredite prostor za sedenje sa udobnim sofama i foteljama, mekanim tekstilom i jastucima sa motivima, što će prostor učiniti privlačnim i savršenim za opuštanje. Ovo će biti mesto gde ćete uživati na porodičnim okupljanjima, stvarajući posebne uspomene.

Urbani etno stil crpi inspiraciju iz različitih kultura, tradicija i regiona širom sveta i pruža neograničene mogućnosti. Kroz pažljiv izbor materijala, boja, dekorativnih detalja i nameštaja, stvorićete inspirativan i autentičan prostor u vašem domu.

Ovaj stil je idealan jer slavi različitosti i personalizovanje, stoga ćete kroz balansiranje između tradicionalnog i modernog dizajna stvoriti dom koji priča vašu jedinstvenu priču.

izvor:  https://blogmagazin.rs/

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti