Cozy season: Trikovi u dekoraciji za ušuškanu atmosferu doma

Kada se približi hladno vreme, ponovo nas privlači cozy dekoracija doma. Važno je da se u svom intimnom kutku osećamo svoje – da možemo da se u potpunosti opustimo. Takođe, važno je da se gosti osećaju dobrodošlo i da vaša porodica voli da provodi vreme u svakoj prostoriji doma.

Za ušuškani dom postoji nekoliko jednostavnih koraka da svaku sobu učinite udobnom. Često je realnost naših dnevnih i spavaćih soba veoma udaljena od cozy enterijera koje vidimo na Pinterestu. Ponekad je teško odrediti šta tačno nije u redu i teško je shvatiti koje promene treba da sprovedemo.

Ali zapravo, postoji nekoliko ključnih elemenata koji će vam pomoći da postignete cozy vibe – od kojih se većina može iskoristiti u bilo kojoj prostoriji za koju smatrate da joj je potrebno više ušuškanosti. Evo o čemu se radi.

Cozy dekoracija doma – trikovi da je postignete

Kreirajte toplinu pomoću svetla

Postoji razlog zašto je osvetljenje prvi savet koji će učiniti vaš dom prijatnim! Možda nema ničega važnijeg od dobrog osvetljenja za stvaranje cozy atmosfere. Ako niste sigurni kako da uredite cozy sobu, počnite procenom situacije sa osvetljenjem.

Koliko izvora svetlosti ima u vašoj sobi? Kakav je dizajn svakog svetla? Da li vam se sviđa? Da li su sijalice koje koristite tople ili hladne? Svako oštro, jednostruko osvetljenje iznad glave treba izbegavati.

Umesto toga, uverite se da imate obilje stonih i podnih lampi, sveća (po mogućnosti mirisnih) i ambijentalnog osvetljenja. Kada sunce zađe, stvorite klastere osvetljenja tamo gde želite da budu fokusne tačke i tačke za razgovor. Ako iz finansijskih razloga ne dolazi u obzir uvođenje dodatnog svetla i prilagođavanje osvetljenja, barem se uverite da koristite samo tople sijalice u prostorijama u kojima želite da se opustite. Lampice dodaju umirujuću boho atmosferu svakoj prostoriji. Možete ih staviti bilo gde i ne pogrešiti ako je to izgled koji tražite.

Unesite živost pomoću biljaka

Ako nemate biljke, trebalo bi da ozbiljno razmislite o tome da ih dodate u svoj životni prostor! Svaki živi element u kući će doprineti prijatnom, cozy osećaju. Biljke smeštene u saksijama, sadilicama i korpama same po sebi predstavljaju dekor i dodaju teksturu u bilo kojoj prostoriji. Izaberite saksije u toplim tonovima poput terakote ili u metalnim bojama poput mesinga, ili korpe od morske trave ili drugih prirodnih tkanih materijala.

Sve je u detaljima

Postavite pletene korpe koje sadrže dodatne jastuke i ćebad. Koristite tekstil u privlačnim tkaninama kao što su robusno pletenje, somot, veštačko krzno i lan. Nagomilajte jastučiće. Mešanje detalja od materijala kao što su koža, keramika i drvo takođe će stvoriti privlačna taktilna iskustva i senzacije.

Jednostavna, ali dobro stilizovana polica za knjige je jeftin i efikasan način dodavanja cozy atmosfere sobi. Ako nemate policu, složite knjige na pod.

izvor: wannabe

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti