TRENDI BOJA KOJU SU DIZAJNERI ENTERIJERA IZDVOJILI KAO VODEĆU U 2024: Evo kako da je unesete u svoj dom!

Decembar je jedan od najneobičnijih meseci u godini, sa jedne strane se nalaze užurbanost, stres i retrospektiva svega što je iza nas, dok sa druge strane težimo mirnom okruženju, kvalitenom druženju sa najbližima te vremenu za sebe – šta god ono predstavljalo za svakoga od nas. Krajem godine, osećamo potrebu za dodatnom relaksacijom, a u tome nam je od posebne pomoći dom uređen po sopstvenoj meri. Kako volimo da budemo u toku sa trendovima, koje kasnije implementiramo u meri u kojoj želimo, okrenuli smo se dizajnu enterijera kao grani koja nam je uvek veoma inspirativna.

Svaka godina donosi sa sobom nove aspiracije, ideje i želje, a upravo u tom duhu smo istraživali šta je to novo u svetu uređenja domova. U 2024, dizajneri su otkrili da će jedna boja zauzeti centralnu poziciju. Reč je o plavoj – smirenoj, a istovremeno izuzetno snažnoj boji koja asocira na sofisticiranost i eleganciju.

U nastavku, upoznajte se sa plavim trendom u dekoraciji doma, te kako je možete elegantno implementirati u vaš dom, stvarajući stvarajući umirujući prostor koji istovremeno pruža energiju.

Počnite s suptilnim promenama

Ako ne želite previše da rizikujete, te okrečite kompletnu prostoriju u plavu boju, počnite sa suptilnim promenama. Mali dodaci poput sveća, vaza i jastuka u plavoj boji su odličan način da isprobate ovaj trend.

Postignite harmoniju uz miks različitih šara i tekstura

Dosledna upotreba iste boje širom doma može brzo rezultirati jednoličnim utiskom. Tajna leži u kombinovanju različitih tekstura i šara (kao i u modi, uostalom). Ovaj pristup će dodati karakter prostoru, sprečavajući ga da izgleda monotono, a istovremeno zadržavajući harmoničan izgled.

Igrajte se s različitim nijansama plave

Spojite smele nijanse poput tamnoplave i svetloplave ili ih ublažite nijansama tkanina poput teksasa.

izvor: Natalija Knežević, elle

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti