Pametni trikovi za uređivanje svake prostorije u domu

Predstavljamo vam zanimljive i jednostavne ideje za preuređivanje vašeg doma…

S vremena na vreme je našem domu potrebno preuređivanje kako bi uvek izgledao moderno i udobno. Ikea je predstavila nekoliko saveta za uređivanje doma, koje su sklopili profesionalni stručnjaci za enterijer, a mi ih prosleđujemo vama. Pored toga što su jednostavni, učiniće da vaš dom izgleda savršeno sređeno, sa minimalno velikih promena.

Dnevna soba

Koncept “žive” sobe

Nedavna studija na Harvardu je otkrila da žene koje u prostorijama u kojima najviše provode vremena imaju biljke, za razliku od drugih žive 12% duže. Bilo da u dvorištu imate veliku površinu trave ili drveće koje vam okružuje dom ili čak malo cveća u kuhinji, osećaćete se bolje. Biljke prečišćavaju vazduh i istovremeno čine enterijer lepim i živahnim. Zato počnite već danas da nabavljae biljke kojim aćete ukrasiti svoju dnevnu sobu.

Spavaća soba

Soba koja vizuelno izgleda veće

Više prostora je prva želja svih ljudi kada je u pitanju enterijer, zar ne? Ako niste te sreće da imate veliku spavaću sobu, možete je takvom vizuelno učiniti. U tome će vam pomoći ogledala. Kreirajte iluziju tako što ćete instalirati ogledala od poda do plafona iza kreveta. To će biti prva stvar koju ćete videti kada uđete u sobu, a pored toga ćete moći da vidite i ceo stajling.

Trpezarija

Kreirajte zid-galeriju sa kabinetima

Pored dobrog izgleda, zar ovakav zid nema dobru funkciju? Umesto da na zid u kuhinji kačite nekoliko slika, upotrebite taj prostor za kabinete sa vatima ukrašenim dezenom. Ovako ćete imati pravo remek delo u kuhinji koje je pritom i funkcionalno.

Kupatilo

Esencijalne predmete držite na pristupačnim mestima

Koliko vam se puta desilo da niste poneli peškir sa sobom u kupatilo? A orman je na drugom kraju hodnika i nema šanse da odete po njega… Zato je potrebno da nabavite komodu, police ili pletene kutije u kojima ćete držati čiste peškire u blizini kade. Možete nabaviti i kuke na kojima ćete držati peškire – što je odlično i za decu.

izvor: ženski magazin

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti