IZGLEDAJTE KAO MILION DOLARA: 12 idealnih kombinacija boja

Koko Šanel je jednom rekla da je najbolja boja na celom svetu ona koja vam najbolje stoji. I priznajemo – to je istina, dobro odabrana boja je ona koja može kompletno transformisati naš izgled. Da biste to i postigli, potrebno je da u izbor uključite i vašu boju kose.

Naučite koje boje najbolje idu uz vašu boje kose i više nikada nećete moći da promašite pravu kombinaciju.

1. Ako imate plavu boju kose

Suština kod žena sa plavom kosom je da izbegavate preterivanje sa paletom boja. To ne znači da treba potpuno da izbegavate jake boje, već samo da se potrudite da izaberete one prave. Glavni trik: koliko god možete, menjajte crnu za teget boju.

Birajte: Boju breskve, svetlu bež, teget, maslac žutu, cigla crvenu, roze-narandžastu, tamno zelenu, indigo plavu, boju lavande, tirkiznu, kamel boju i plavo-ljubičastu.

2. Ako imate smeđu boju kose

Kada je reč o brinetama, svetle i zasićene boje su za njih idealne. Pazite se pastelnih nijansi i birajte svetle boje sa posebnom pažnjom. Bela i siva su odlična zamena za bež.

Birajte: crvenu (nijansu zalazećeg sunca), sivu, magenta, kraljevsko plavu, nebo plavu, boju uglja, limun žutu, roze, bebi roze, šljiva-ljubičastu, bordo-braon, kesten braon.

3. Ako imate crvenu ili smeđu kosu sa crvenim odsjajem

Dame sa crvenom bojom kose ili crvenim odsjajem moraju biti pažljive sa bojom, zbog zasićenosti koju takva boja kose pruža, ali istovremeno imate mesta za igranje sa bojama. Pažnju usmerite ka vašoj predivnoj „grivi“, bilo da se koristite kontrastom sa zelenom ili plavom ili sa monohromatskim pristupom – sa crvenom ili burgundi nijansom.

Birajte: narandžastu-braon, mahagoni, maslinasto zelenu, zelenu, zeleno-plavu, zlatnu, boju bundeve, čokoladnu braon, svetlo-crvenu, paradajz-crvenu, bor zelenu, vanila belu.

Medium shot portrait of attractive young woman in green dress walking at city street in sunny summer day, holding takeaway coffee cup, using mobile phone. Smiling lady browsing smartphone outdoors.

4. Ako imate sivu ili belu boju kose

Kako vaša boja kose postaje sve ujednačenija, želećete da uradite jednu od ove dve stvari: ili da nosite svetlije boje kako biste naglasili lice ili da naglasite prelepe sive pramenove noseći boje poput metalik nijansi i sive.

Birajte: Belu, sivu, ponoćno plavu, karanfil roze, oniks, zeleno plavu, lila, mint zelenu, različak plavu, tamno sivu, boju grožđa i svetlo žutu.

izvor: ženski magazin

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti