Zdrava i brza pita

Pite, kako domaće tako i kupovne, često izbegavamo vodeći se time da teški i masni obroci mogu samo da nam naškode. Srećom, postoji način da pita ostane deo našeg menija, a da pritom ne utiče negativno na naše zdravlje. Sa vama delimo recept za zdravu verziju ovog tradicionalnog jela.

Sastojci:

  • Jedno pakovanje heljdinih kora
  • 500g spanaća
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 300g sitnog sira
  • 1 jaje
  • Prašak za pecivo
  • So
  • Ulje
  • Mleko

Napomena: Ukoliko ne volite spanać, zamenite ga prazilukom, ili pitu pripremite samo sa sirom. U tom slučaju će vam trebati 500g sira i dva jajeta.

Uputstvo:

  • Dinstajte crni luk na blagoj vatri, kada se zastakli, dodajte mu beli luk i spanac. Dinstajte 15 minuta. Začinite po ukusu – so, biber, vegeta…
  • Dobijenu smesu sjedinite sa sitnim sirom, jajetom i praškom za pecivo.
  • U zasebnoj posudi pomešajte šolju mleka sa 4 kašike ulja i time premazujte kore.
  • Svaku rolnicu pite čine dve kore: uzmite jednu koru, premažite mlekom i uljem, potom na nju stavite drugu koru, premažite i nju, zatim stavite fil od spanaća i sira, i urolajte.
  • Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal.

Gotove rolnice premažite ostatkom mleka i ulja, i pecite na 180 stepeni 30 minuta, ili dok ne porumeni. Za one koji paze na liniju, preporučena količina ove pite je 200 grama po obroku, uz šolju jogurta.

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti