Zimi treba da povedemo računa o zdravlju i imunitetu. Stručnjaci poručuju da je najbolje da se fokusiramo na prirodne namirnice, koje mogu očuvati naše zdravlje u hladnim danima.
Ništa se ne može porediti sa sušenim voćem kada je u pitanju održavanje zdravlja i kontrola težine tokom zime i praznične sezone. Stručnjaci preporučuju koje suvo voće je najbolje da jedete zimi. Otkrijte i njihove prednosti.
Suvo grožđe
Suvo grožđe su u suštini sušene semenke grožđa i unose prirodno sladak ukus u vašu ishranu. Suvo grožđe bogato je gvožđem, što pomaže u prevenciji anemije. Sadržaj vlakana takođe pomaže kod varenja i održava sitost.
Suve urme
Urme su sladak i hranljiv dodatak vašoj ishrani. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, čime pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi i kontroli težine. Urme su bogate kalcijumom i kalijumom, podržavaju zdravlje kostiju i funkciju mišića.
Suve šljive
Suve šljive poznate su po tome što podržavaju zdravlje probave . One su prirodni laksativ, korisni u prevenciji zatvora, što je prilično čest problem tokom zimskih meseci. Bogate su antioksidansima, koji se bore protiv upale i doprinose opštem blagostanju.
Suve kajsije
Uz svaki zalogaj daje energičan slatki voćni ukus. Suve kajsije su plodan izvor vitamina A i C koji jačaju imunitet, što je suštinski faktor tokom zimske sezone. Ovi vitamini su dobri za zdravlje kože i vida. Evo zašto su sušene kajsije odličan dodatak vašoj ishrani.
Uključivanje ovih suvih poslastica u svoje obroke tokom praznične sezone je mudar izbor ne samo za zdravlje, već i za celokupno uživanje u ovo doba godine.
Dajte sebi prirodan izvor energije, posebno važan u hladnoj sezoni kada nam je potreban višak energije. Pored toga, oni su od pomoći u borbi protiv stanja uobičajenih zimi, kao što su anemija i zatvor, zahvaljujući svom sadržaju gvožđa i vlakana.
izvor: sensa