Iako nije komplikovano za pripremu, ovo jelo se doživljava kao vrhunski specijalitet. Ne bez razloga, jer u njemu je složeno toliko lepih ukusa.
Sastojci | Količina |
mleveno meso, jagnjeće ili juneće | 750 g |
ulje | 50 ml |
šampinjoni | 250 g |
šargarepa | 4 veće |
crni luk | 2 glavice, veće |
beli luk | 2 čena |
paradajz pire | 50 g |
brašno | 30 g |
bujon | 200 ml |
krompir | 750 g |
kajmak | 50 g |
mleko | 100 ml |
so | po ukusu |
biber | 1/2 kašičice |
muskatni oraščić | 1/2 kašičice |
Kako pripremiti
Mleveno meso ispržite na ulju, pa polako dodajte šampinjone sečene na listiće, šargarepu sečenu na kockice, iseckan crni luk i beli luk i paradajz pire. Kada se sve lepo uprži i sjedini, posolite i pobiberite, pa pospite brašnom i nalijte supom. Krčkajte uz mešanje još 10 minuta. Oljušten krompir isecite na četvrtine i skuvajte u slanoj vodi. Ispasirajte kuvani krompir, dodajte kajmak, mleko, muskatni oraščić i po ukusu začinite solju i biberom. Dobro izmešajte pire, pa u posudu za pečenje stavite meso, premažite pireom i pecite 30 minuta na 200 stepeni.
izvor: blic žena