Pastirska pita, najlepša je kada se oko stola okupe dragi ljudi

Iako nije komplikovano za pripremu, ovo jelo se doživljava kao vrhunski specijalitet. Ne bez razloga, jer u njemu je složeno toliko lepih ukusa.

SastojciKoličina
mleveno meso, jagnjeće ili juneće750 g
ulje50 ml
šampinjoni250 g
šargarepa4 veće
crni luk2 glavice, veće
beli luk2 čena
paradajz pire50 g
brašno30 g
bujon200 ml
krompir750 g
kajmak50 g
mleko100 ml
sopo ukusu
biber1/2 kašičice
muskatni oraščić1/2 kašičice

Kako pripremiti

Mleveno meso ispržite na ulju, pa polako dodajte šampinjone sečene na listiće, šargarepu sečenu na kockice, iseckan crni luk i beli luk i paradajz pire. Kada se sve lepo uprži i sjedini, posolite i pobiberite, pa pospite brašnom i nalijte supom. Krčkajte uz mešanje još 10 minuta. Oljušten krompir isecite na četvrtine i skuvajte u slanoj vodi. Ispasirajte kuvani krompir, dodajte kajmak, mleko, muskatni oraščić i po ukusu začinite solju i biberom. Dobro izmešajte pire, pa u posudu za pečenje stavite meso, premažite pireom i pecite 30 minuta na 200 stepeni.

izvor: blic žena

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti