Najbolje je jesti sezonsko voće, a sezona jabuka je u jeku. Evo recepta za nezaboravni, sočni kolač od kog će cela kuća mirisati.

Sastojci:
- 1 kg jabuka
- 1 šolja ulja
- 1 šolja griza
- 6 kašike šećera (može i smeđi)
- kore za pitu (mogu i heljdine)
- cimet
- šaka oraha
Priprema:
- Jabuke oljuštite i izrendajte.
- Svaki put uzimajte po 3 kore.
- Svaku koru poprskajte sa uljem i pospite sa malo šećera, a na treću koru sipajte rendane jabuke, ponovo malo ulja, cimet, dve kašike griza i dodajte malo oraha.
- Uvijte u rolnu, pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje.
- Ukoliko ne želite, ne morate uvijati u rolne, već ređati samo jednu na drugu.
- Zatim nožem iseći parčiće, premazati uljem i staviti da se peće na 220 stepeni.
- Dobijeni kolač možete posuti šećerom u prahu.

izvor: sensa