IDEJE ZA PREUREĐENJE DNEVNE SOBE: Savršen spoj starog i novog

Zamislite dnevni boravak koji suptilno pleše na granici između sadašnjosti i prošlosti, kombinujući najbolje iz oba sveta da stvori prostor koji je istovremeno sofisticiran i udoban, moderan i tradicionalan. U srcu hibridnog, prelaznog stila leži umetnost balansiranja – omogućavanje da se vaši postojeći komadi nameštaja i novi, pažljivo odabrani dodaci, sliju u harmoničnu celinu. Ovaj pristup dekoraciji donosi ne samo ekonomičnost i praktičnost, već i jedinstvenu priliku da istinski personalizujete svoj prostor, odabirom komada koji pričaju vašu priču, umesto da se striktno držite jednog dizajnerskog pravca.

Naše ideje za savremeno-klasični dnevni boravak otvaraju vrata ka stvaranju mirnog, vanvremenskog prostora, koji odiše spokojem zahvaljujući paleti neutralnih boja, ali i iznenađuje i inspiriše kroz igru starog i novog. Delimo naše omiljene ideje za “pomešanu” dnevnu sobu kako biste mogli da kreirate novi izgled u sopstvenom domu.

Ideje za uređenje dnevne sobe

Kombinujte printove i dodatke

Ručno rađeni predmeti unose mnogo topline u prostoriju, a mogu biti moderni ili tradicionalni. Grafički otisci ili moderna umetnost, kao što su šarene presvlake i fotografije, deluju moderno i uravnotežuju tradicionalnije dodatke, kao što su otoman sa štampanim printom i ručno rađene keramičke vaze.

Uparite staro i novo

Sto za kafu od čelika i drveta na vrhu starinskog vunenog tepiha je suptilna, ali dinamična mešavina koja održava da soba izgleda sveže. Kad odaberete svoje velike predmete, kao što je nameštaj od mekog materijala, pogledajte da li su vam potrebni više “tvrdi” ili moderni predmeti ili tradicionalniji dodaci za omekšavanje sobe.

Topla paleta boja

Odlučite se za toplu paletu boja kako biste moderni nameštaj učinili privlačnijim i manje oštrim. Zelene police za knjige u dnevnoj sobi čine udoban ambijent uz krem, bež i braon nameštaj i niz dodataka. Uprkos upotrebi uglavnom modernog nameštaja, soba će biti sve samo ne hladna.

Kombinujte šarene dodatke

Jednostavna formula za autentičnu sobu: tradicionalna arhitektura, moderan nameštaj i šareni, razigrani dodaci. Ovu kombinaciju možete lako primeniti u svojoj dnevnoj sobi, menjajući dodatke tako da odgovaraju vašem stilu. Bonus: ako vam zatreba novi izgled, manje stavke možete zameniti prilično jeftino.

izvor: wannabe

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti