4 praktična saveta za izbor posteljine

Spavaća soba – to sam ja! Spavaća soba odražava ličnost vlasnika stana možda i više nego bilo koja druga prostorija u domu. Razmislite i sami – koliko vremena provodite u njoj? Sigurno bar oko 8 sati svakog dana što je više nego u bilo kojoj drugoj prostoriji u stanu.

Upravo zato, spavaćoj sobi treba posvetiti dosta pažnje kada je uređujemo, jer ćemo upravo u njoj verovatno provesti skoro trećinu svog ukupnog vremena. Pored ostalih uslova koji su važni za dobar san (izbor adekvatnog veštačkog i prirodnog svetla, boje zidova, slika i sl.) – bitno je odabrati i pravu posteljinu.

Izbor prave posteljine – 4 jednostavna pravila: 

Savet 1: Vodite se svojim potrebama, udobnošću, godišnjim dobom

Iako obožavate flanel ili deblje mekše prekrivače oni vam neće biti baš korisni za vreme letnjih vrućina. Isto tako, saten neće biti baš dobro rešenje u januaru ili februaru, kada temperature budu ispod nule. Za našu klimu dakle morate imati bar dva kompleta posteljine u skladu sa sezonom ili se jednostavno odlučite za jednu posteljinu, ali kvalitetnu i pogodnu za sva godišnja doba.

Savet 2: Brinite o sebi i onima koje volite izbegnite alergije

Kada birate, dobro se raspitajte i informišite o punjenju Vaše buduće posteljine.
Danas su alergije disajnih puteva sve učestalije, a izazivaju ih kako faktori iz prirode poput ambrozije, polena i sl. tako i alergeni koji se nalaze u našim kućama i stanovima kao što su grinje i kućna prašina. Zato, kada se budete odlučivali odlučite se za posteljinu koja je antialergijska i čije punjenje neće biti stanište grinja i drugih kućnih alergena.

Savet 3: Moje boje sna

Odaberite boje koje vam prijaju, reklaksiraju i lepo izgledaju u Vašoj spavaćoj sobi. Predlažemo Vam da se odlučite u skladu sa svojom licnošću za: 
a) one koje daju energiju, poput narandžaste
b) romantične i emotivne boje lavande
c) opuštajuće i uspavljujuće nijanse plave.

Savet 4: Za moderne domaćice

Ne zaboravite na praktične aspekte posteljine. Posteljina se često menja, te je važno da ona bude laka za održavanje i postavljanje. Najbolje je da se odlučite za kvalitetan materijal koji se pere u mašini. Sa druge strane, verovatno znate i sami koliko može biti naporno pred spavanje biti prinuđen da postavite jorgansku navlaku koju ćete najmanje 4 puta morati da okrećete i rastresate. Na našem tržištu se sada mogu pronaći i posteljine izuzetno lake za navlačenje. Odlučite se za takve.

izvor: sredi dom

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti