ZLATNI ZAPEČENI KARFIOL: Spreman za 15 minuta!

Ukoliko tragate za savršenim, ukusnim receptom koji je pritom zdrav, obavezno probajte karfiol spremljen na ovaj način. Karfiol je veoma zdravo povrće, sa veoma malo kalorija, pa je pogodno i za one koji bi da paze na liniju.

SastojciKoličina
karfiol1 glavica
mleko100 ml
pileća kocka za supu1
pavlaka za kuvanje250 ml
kačkavalj200 g
prezle2 kašike
sopo ukusu
biberpo ukusu
crvena začinska paprika,po ukusu
maslac50 g

Kako pripremiti

  • Stavite mleko da provri sa pola litre vode i kockom za supu.
  • Od glavice karfiola odvojite krupne cvetove, pa spustite u ključalu tečnost i kuvajte pet minuta.
  • Posudu za pečenje namažite maslacem, složite cvetove karfiola, pa pospite rendanim kačkavaljem i prezlama.
  • Prelijte pavlakom, posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom.
  • Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

izvor:blic žena

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti