VIRALNI RECEPT NEPONOVLJIVOG UKUSA: Pizza salata

Da li ste nekada upoznali osobu koja ne voli picu? To savršeno ispečeno testo preko kog se nalaze najbolji sirevi, pršute i začini! Naravno da takva osoba ne postoji (da, postoje ljudi koje ne jedu meso, ali zato biraju pice obogaćene sirevima, maslinama i rukolom). Dakle, ne postoji osoba koja izbegava picu u bilo kom obliku. Postoje i zdravije varijante, pa je tako ovo jelo prilagođeno svima.

U restoranu ili na ulici, sa ili bez dodataka, ovo sitno zadovoljstvo utiče na raspoloženje i budi neverovatan osećaj u telu. Da li zamišljate da ste u Italiji? U većini slučajeva sigurno da, iako Italijani nisu baš ljubitelji svih tih dodataka koje stavljamo na testo. Oni se drže klasike i originalnog recepta koji uključuje sir, kečap i origano, a mi ipak volimo da dodamo još ponešto.

Ako ste trenutno na posebnom režimu ishrane ili ste jednostavno znatiželjni i želite picu da probate u malo drugačijem obliku, onda je pica salata pravi izbor za vas! Ljubitelji salata podelili su recept na TikToku koji je za kratko vreme postao viralan. Uz samo nekoliko sastojaka imaćete ukusan i zdrav obrok!

Potrebni sastojci:

pasulj

crveni luk

peršun

masline (po izboru)

paradajz

mocarela (ili drugi sir po izboru)

krutoni

origano

maslinovo ulje

senf i med (po želji)

Piprema:

Paradajz stavite u posudu za pečenje, a zatim ga prelijte maslinovim uljem i medom. Ne zaboravite da stavite malo soli i bibera. Hleb isecite na sitne kockice (ako niste kupili već gotove krutone), a zatim pecite na 200 stepeni 15 minuta (krutone), a još 15 paradajz. U šerpu sipajte konzervirani pasulj i preko njega stavite začine po žeji, bilo bi poželjno da stavite i kašičicu slatke paprike, origano, a ako ste ljubitelj belog luka – takođe je poželjan. Pustite da se pasulj kuva na laganoj vatri dok ne porumeni. Crveni luk sitno isecite, pomešajte ga sa sušenim origanom i kašičicom vinskog sirćeta. Iseckajte peršun, a zatim prepolovite maline i mocarelu. Sve sastojke pomešajte u jednu veću posudu (ali obavezno sačekajte da se paradajz i pasulj prethodno prohlade). Vaša salata je spremna.

Možete da je služite kao glavni obrok jer u sebi sadrži ukusne i kvalitetne sastojke, ali ako želite da još malo obogatite svoju trpezu, napravite platu s pršutom i šunkom po svom izboru. Jednostavno, baš i kad je reč o klasičnoj pici, postoje oni kojima je ipak potrebno malo mesa uz sve drugo, zato je kvalitetna goveđa pršuta sjajan način da se ovakav obrok zaokruži.

tomato and mozzarella salad with pesto sauce and parsley

Sitno iseckana kuvana piletina

Da! Naravno da su ljudi modifikovali ovaj recept i odlučili da dodaju malo piletine. Ako želite da u ovoj salati bude vaše omiljeno meso, na maslinovom ulju ispržite situno iseckanu piletinu (bilo bi sjajno da poput krutona, bude iseckana na kockice). Možda vam se verzija sa piletinom više dopadne, ali nju stavite preko svih drugih sastojaka. Poželećete da stalno pravite salatu ovog tipa, a sjajna stvar je što konstantno možete da eksperimentišete sa najdržim mesom, povrćem, pa čak i voćem – u zavisnosti od toga kakav miks ukusa volite.

Ljuto zadovoljstvo

Volite ljuto? Nema nikakvih problema, potrebno je samo da kupite omiljene čili papričice ili feferone i dodate ih sitno iseckane u salatu. Ljuti sos ili bilo koje drugo ljuto ili slatko-ljuto zadovoljstvo. Možete maksimalno da se prepustite svim vrstama ukusa ili samo iskopirate sastojke sa svoje omiljene pice, ali ovog puta bez testa kao podloge!

izvor:wannabe

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti