SEZONA JE BRESKVI – vreme je da napravite ovaj neodoljiv dezert

Sezona je sočnih, mirisnih i preukusnih breskvi – i to treba iskoristiti! Deserti sa breskvama su najbolji način da uživamo u savršenom ukusu ovog letnjeg voća. Osim što su slasne, breskve su prepune minerala i vitamina dobrih za naše zdravlje. Takođe su izvor antioksidanata i vitamina C koji je neophodan za izgradnju vezivnog tkiva u ljudskom telu. Antioksidant koji se zove beta-karoten daje breskvama lepu zlatno-narandžastu boju. Kada ga jedete, vaše telo ga pretvara u vitamin A, koji je ključan za zdrav vid. Takođe pomaže da drugi delovi vašeg tela, kao što je vaš imuni sistem, rade kako treba.

Sve su to razlozi zbog kojih ćemo uvrstiti breskve u naš letnji meni, a u vidu poslastica ih je uvek najlepše jesti.

Apple pie, traditional homemade sweet cake

Kobler od breskve

Pošto je tako brz i lak, kobler se može napraviti za nekoliko minuta kako bi ulepšao svaku priliku za koju vam je potreban.

Sastojci

8 svežih breskvi – oljuštenih, bez koštica i isečenih na tanke kockice

1/2 šolje belog šećera

1/2 šolje smeđeg šećera

kašičica mlevenog cimeta

kašičica mlevenog muškatnog oraščića

kašičica svežeg limunovog soka

2 kašičice kukuruznog skroba

1 šolja brašna

kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice soli

6 kašika neslanog putera, ohlađenog i isečenog na male komade

1/4 šolje ključale vode

Priprema

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Kombinujte breskve, 1/4 šolje belog šećera, 1/4 šolje smeđeg šećera, cimet, muškatni oraščić, limunov sok i kukuruzni skrob u velikoj posudi. Zatim mešavinu sipajte u posudu za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta.

U međuvremenu, pomešajte brašno, 1/4 šolje belog šećera, 1/4 šolje smeđeg šećera, prašak za pecivo i so u velikoj posudi. Umutite puter dok smesa ne postane mrvičasta. Dodajte vodu. Izvadite breskve iz rerne i preko njih stavite kašike preliva. Pecite u zagrejanoj rerni dok preliv ne porumeni, oko 30 minuta. Servirajte sa sladoledom.

izvor: wannabe

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti