Rižoto sa filovanim paprikama: Ručak za desetku!

SastojciKoličina
pirinač1 šolja
crni luk1 glavica
šargarepa1
sok od paradajza200 ml
sopo ukusu
suvi biljni začinpo ukusu
uljepo potrebi
limun1
ZA FILOVANJE:
paprike8
jaja2
susam1 kašika
feta sir500 g
uljepo potrebi
peršunpo ukusu

Kako pripremiti

Na zagrejanom ulju propržite seckani crni luk i sitno narendanu šargarepu. Potom dodajte opran pirinač, promešajte i kratko propržite. Sipajte sok od paradajza i čašu vode, začinite po ukusu, pa kuvajte uz povremeno mešanje. Kad skoro sva tečnost ispari, sklonite šerpu sa vatre, poklopite, pa ostavite da pirinač još nabubri.

Cele paprike pržite na zagrejanom ulju sa svih strana, pa kad malo omekšaju, vadite ih na papirni ubrus. Susam blago propecite u tiganju, pa ga dodajte izgnječenom siru. Dodajte jaja i sve dobro promešajte. Paprike uzduž zasecite i svaku napunite smesom od sira, jaja i susama.

Napunjene paprike poslažite preko rižota, pospite seckanim peršunom i odmah poslužite. Višak smese od sira namažite na hleb, pa zapecite u rerni za večeru.

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti