Upoznaj njegove roditelje, upoznaćeš i njega

Mnoge devojke izbegavaju da upoznaju roditelje, zato što ne osećaju da je pravo vreme za to, zato što imaju tremu šta će njegovi roditelji misliti o njima. Sasvim razumem taj strah i više je nego opravdan. Ali kada već dođe dotle da treba da upoznaš njegove roditelje, gledaj to kao na priliku da ga bolje upoznaš.

To zaista i jeste prilika, jer nije da tebe samo upoznaju njegovi roditelji, već i ti upoznaješ svog dečka iz sasvim drugačijeg ugla. Tako da kad upoznaš roditelje i čitavu njegovu porodicu, imaćeš potpuniju sliku o tome sa kim si u vezi.

Zato, pažljivo gledaj kako se članovi porodice ponašaju jedni sa drugima. Iz odnosa tvog dečka prema njegovoj porodici možete saznati mnogo toga, pa čak i kakav bi bio otac (ako vas to uopšte zanima).

Ako je hladan prema svojoj porodici, za to obično postoji veoma dobar razlog. Moguće je da je imao traume iz detinjstva sa kojima još nisi dovoljno upoznata, previše scenarija je moguće, ali hladan odnos sa porodicom definitivno nije dobar znak. To ti govori ili da je porodica toksična, ili on ili oboje.

Sa druge strane, možda ćeš saznati da je tvoj dečko mamin sin. Nema ništa loše u tome da je on blizak sa mamom i niko ga tad neće nazvati maminim sinom. No, sasvim je drugačije ako je on na mentalnom i emotivnom nivou ostao dete. Nema izgrađen karakter i za svaku svoju životnu odluku mora da se posavetuje sa majkom. Greška je roditelja ako je dete u odraslom dobu previše vezano za roditelja i to definitivno nije dobar materijal za ozbiljnu vezu, jer je to muškarac koji nikad neće stati na tvoju stranu, niti će znati ikad da se suprotstavi i bude autoritet.

Obrati pažnju i na odnos između roditelja, jer je taj odnos tvoj dečko gledao otkad zna za sebe. Verovatno nećete moći sve da vidite prilikom prvog susreta, ali vremenom, kako još budete viđali njegove roditelje, moći ćete da zađete u prirodu njihovog odnosa. On će sigurno ponekad pričati o svojim roditeljima i iz toga možeš videti koji je njegov stan prema njihovom odnosu. Da li je, na primer, njihov odnos toksičan i on ne vidi nikakav problem sa tim ili je vrlo svestan u kakvoj je porodici odrastao.

Naravno, nije svaka porodica toksična, ali svaka ima svoje probleme. Ono što, nažalost, ne viđamo tako često jeste da u porodici vladaju razumevanje, poštovanje i dobra komunikacija. A ako je on pred sobom imao primer dobrih odnosa, to je veoma dobar pokazatelj da bi mogao biti dobar partner za tebe. Takođe, ako je iz toksične porodice i osvestio je šta sve tu ne valja i shvatio to kao primer kako ne treba, veoma je dobro za budućnost vaše veze.

Ono na šta ćeš sigurno obratiti pažnju jeste kakva će njegova porodica biti sa tobom. I velika crvena zastavica jeste ako te njegova porodica ne prihvata, jer ako već na samom početku prave probleme sa tobom, probaj da zamisliš kako će biti u nastavku veze. Dakle, sa tobom moraju da se odnose s poštovanjem, jer ne zaslužuješ ništa manje od toga. Nijedna osoba ne zaslužuje manje od toga.

Zato upoznavanje roditelja jeste veoma bitan korak u jednoj vezi. Budi svesna toga da šta god da njegovi roditelji misle o tebi ne mora biti istina, kao i da ti nisi odgovorna za tuđe reakcije. No, iz iskustva bih rekla da je samo upoznavanje sa roditeljima najčešće najmanji problem, ono što posle sledi može da bude zeznuto. Samo polako, sve će biti u redu, šta god da se desi.

izvor:wannabe

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti