Kako da uredite svoj dom tako da odiše mirom?

Dom treba da bude mesto gde ćete se osetiti najmirnije, gde ćete jedva čekati da se vratite, gde vas čeka toplina i ljubav. Potpuni efekat mira ćete postići ako se smestite van centra grada, u prirodu, gde ćete imati pogled na lepi pejzaž.

Enterijer u kome se postiže efekat mira je uglavnom minimalistički, to je nameštaj zemljanih boja, prirodnih materijala, često drvenih konstrukcija.

Spoj bele i drvo

Bela boja čini odličnu kombinaciju sa drvenim detaljima, jer tako vaš dom izgleda sveže, čisto, ali i toplo. Suviše bele daje hladnu notu enterijeru, zato je drvo tu odličan izbor. U koji god prostor da stavite nešto drveno, odmah će izgledati toplije.

Na ovoj fotografiji je očigledno da je kuća smeštena u tropskoj šumi, što čini veliki deo enterijera. Čitava kuća je od stakla, zidova gotovo da nema. Vide se dnevna soba, kuhinja i trpezarija. Ovo je open space način uređenja doma.

Cozy enterijer

Ako je enterijer minimalistički, to ne mora da znači da će automatski biti hladan. Miran enterijer mora biti i ušuškan, topao, tako da možete sebe tu da zamislite da čitate knjigu, pravite večeru, radite jogu, slušate ploče.

Rešenje koje se vidi na narednoj fotografiji je idealan cozy enterijer. Da bi dom bio ušuškan, potrebno je mnogo svetlosti, što i sada i jeste moderno u uređenju doma, što više svetlosti i prozora to bolje.

Apsolutni minimalizam

Još jedan način na koji možete urediti vaš dom tako da vam donese mir, jeste da u potpunosti bude bez detalja. Višak stvari neretko može unositi nemir, naročito ako su te stvari nepotrebne.

Pokret minimalizma se zasniva na tome da u svom domu imamo ono što nam je funkcionalno. Stvar je u tome da ekremni minimalizam neće svakome prijati, nekome je takav prostor hladan, dok je pojedinima bitnije da se u tom prostoru osećaju slobodno.

izvor: wannabe, home-designing.com, www.thespruce.com, shopify.com,

Podeli:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

NAJČITANIJE

Social Media

NAJNOVIJE

Budite uvek u toku!

Prijavite se na naš mesečni newsletter!

Notifikacije vezane samo za novine u našem ženskom svetu :)

Kategorije

Povezane vesti